Víno 2019
SAUVIGNON 2019
Biele suché víno, zrelo a relaxovalo 1 rok v dubových sudoch v tufovej pivnici. Nájdete tu arómy ako biele čerešne, broskyne, a na pozadí karamelizované jablká. Na začiatku je svieže s plným telom, ku konci objavíte chuť kandizovaného citrónu.
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Sauvignon blanc
Rok výsadby: 2010
Lisované celé strapce
Zrenie: 1 rok v dubových sudoch
Flaškované: 11.3.2021
Alkohol: 13,0% vol
Celková síra (oxid siričitý): 17 mg/l
Voľná síra: 2 mg/l
Zvyškový cukor: 0,6 g/l
Certifikované BIO
PINOT NOIR 2019
Červené suché víno. Arómy dozretého lesného ovocia, plné telo so sviežosťou na konci. Víno zrelo 1 rok v dubových sudoch v tufovej pivnici.
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Pinot noir
Rok výsadby: 2004-2014
14 dní macerované na šupkách, remontáž
Zrenie: 12 mesiacov v dubových sudoch (mix nových a použitých sudov)
Flaškované: 12.3.2021
Alkohol: 13,0% vol
Celková síra (oxid siričitý): 8 mg/l
Voľná síra: 3 mg/l
Zvyškový cukor: 0,5 mg/l
Histamín: menej ako 0,5 mg/l
Certifikované BIO
SYMPOSION 2019
Symposion – pijeme spolu až do rána ako v starovekom Grécku. Ľahké červené suché víno s plnou chuťou dozretého červeného ovocia. Vyrobené na Slovensku, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Pinot Noir ( Rulandské modré)
Rok výsadby: 2014
5 dní macerované na šupkách, remontáž
Zrenie: 10 mesiacov v sklolaminátovej nádobe
Flaškované: 6.8.2020
Alkohol: 13,5% vol
Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l
Voľná síra: 4 mg/l
Zvyškový cukor: 0,3 mg/l
Certifikované BIO
PINOT GRIS 2019 (Rulandské šedé)
LIMITOVANÁ EDÍCIA
Biele suché víno. Arómy dozretých hrušiek a exotického ovocia (mango, ananás), plné telo s ovocnou dochuťou. Víno zrelo 10 mesiacov v betónovom vajci.
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)
Rok výsadby: 2010
Lisované celé strapce
Zrenie: kvasilo a zrelo 10 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.
Flaškované: 5.8.2020
Alkohol: 13,5% vol
Celková síra (oxid siričitý): 19 mg/l
Voľná síra: 3 mg/l
Zvyškový cukor: 0,7 mg/l
Certifikované BIO
GONEPTERYX
Vypredané - Sold out - Épuisé
Gonepteryx je po latinsky Motýľ žltáčik.
Suché biele víno zo Slovenska. Spojenie ročníkov 2019 a 2020. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom, vyrobené s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Tramín červený
Rok výsadby: 2010
Lisované celé strapce
Zrenie: 16 a 4 mesiace v sklolaminátovej nádobe
Flaškované: 12.1.2021
Alkohol: 13,5% vol
Celková síra (oxid siričitý): 25 mg/l
Voľná síra: 5 mg/l
Zvyškový cukor: 0,4 mg/l
Certifikované BIO
BUBLINKY, version: rosé 19 (Bubbles)
Odroda: Pinot noir
Vypredané - Sold out - Épuisé
Ružové, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Elegantné jemné bublinky, svieža ovocná chuť. Metóda pétillant naturel – PÉT NAT znamená, že víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, a tá skončí vo fľaši. Potom „odstrelíme“ kaly - tento proces sa volá degoržovanie a víno je hotové :-)
Rok výsadby: 2004-2014
Macerované na šupkách 9 hodín, samotok,
Zrenie: vo fľašiach 9 mesiacov
Degoržované: 8.6.2020
Alkohol: 13,5 % vol
Celková síra (oxid siričitý): 18 mg/l
Voľná síra: 5 mg/l
Zvyškový cukor: 7 mg/l
BIO – ORGANIC certified